Asiakaskokemus Euran kunta

Euran kotihoito käyttää Suvanto Caren teknologiaa

Satakunnassa sijaitseva Eura on tunnettu runsaista järvistään ja rehevästä, vaihtelevasta luonnostaan. Sen useat taajamat sekä kuntaa halkovat valta- ja kantatiet rikastuttavat maisemaa tuoden virkeyttä ja elinvoimaa alueelle. Euran useat vanhat kirkot sekä museoalueet ovat muistuttamassa alueen runsaasta asutuksesta historialliselta ajalta saakka.

Asutukseltaan virkeän kunnan palvelut on pyritty toteuttamaan jokaiselle asukkaalle parhaalla mahdollisella tavalla ikään tai toimintakykyyn katsomatta. Tästä syystä Euran kunta on ottanut ensimmäisenä satakuntalaisena kuntana käyttöönsä teknologiaan perustuvan tuen kotihoidossa – Suvanto Caren -palvelut.

Katso videolta lisää Euran asiakaskokemuksista!

Toiveena ja tavoitteena turvallinen vanhuus

Euran kunnassa kotihoidon tavoitteena on ollut saavuttaa ikäihmisille turvallinen ja toimiva arki kotioloissa, joten siirtyminen Suvanto Caren käyttöön on otettu hyvillä mielin vastaan. Euran ikäihmisten käytössä on ollut Suvanto Mukana -paikannin, Suvanto Kotona -palvelu sekä erityisen tykätty Suvanto Lääkemuistuttaja.

Euran kotihoidon lähihoitaja Kirsi on kokenut asiakkaittensa ohella tyytyväisyyttä Suvanto Caren teknologiaa kohtaan. “Nämä kaikki on turvallisuutta tuovia laitteita niin asiakkaille kuin hoitajillekin”, hän summaa. Turvaa tuovat laitteet lisäävät myös hoitajien työssä viihtymistä, sillä laitteiden avulla he voivat nähdä asiakkaittensa voivan hyvin.

Suvanto Lääkemuistuttaja on Euran kunnassa todettu erinomaiseksi lisäavuksi. Sen avulla hoitohenkilöstö tai läheiset voivat nähdä, että asiakas on ottanut päivittäiset lääkkeensä ajallaan. Etenkin yksin asuvan ikäihmisen kohdalla tämä automaattinen muistuttaja helpottaa arkea merkittävästi, sillä hoitohenkilökunnan ei tarvitse käydä paikan päällä lääkkeiden takia, jos asiakkaan luokse ei muutoin ole tarvetta mennä. Laite myös hälyttää hoitajille, jos lääke on jäänyt ottamatta.

Asiakkaiden tyytyväisyys on pääasia

Euran kotihoidon asiakkailta tullut palaute Suvanto Caren käytöstä on pääosin ollut positiivista. Ymmärrettävistä syistä jotkut ikäihmiset karttavat teknologiaan perustuvaa etähoitoa, sillä laitteiden käyttö voidaan kokea turhan monimutkaiseksi uuden oppimiseksi. Moni Euran kotihoidon asiakas on kuitenkin ottanut innolla laitteita käyttöönsä ja kokenut niiden käytön olevan helppoa ja yksinkertaista! Suvanto Caren laitteiden käyttöönotto onkin tehty mahdollisimman helpoksi asukkaalle itselleen.

Suvanto Mukana -palvelua käyttävä Jarmo suosittelee mielellään paikanninlaitetta muillekin. Hän on kokenut laitteen tuovan turvaa pidemmilläkin kävelylenkeillä, sillä kaulassa roikkuva paikannin tuo tarvittaessa avun paikalle yhden napin painalluksen avulla. Jarmon paikantimeen on ennalta määritelty kulkualue, joten laite ilmoittaa hoitajille, jos hän poikkeaa kulkualueelta tai kaatuu kävelyreitillänsä. Hälytystiedossa on mukana myös sijainti, jonka hoitaja näkee hälytystilanteessa oman puhelinsovelluksensa karttanäkymässä.

Suvanto Videopuhelua käyttävä Erkki puolestaan kertoo kotona asumiseen tulleen lisää turvallisuuden tunnetta, sillä hänellä on sovittu jokapäiväinen soittoaika hoitajan kanssa. Hoitaja soittaa hänen tablet-laitteelleen kerran päivässä kysyäkseen vointia sekä päivän kuulumisia. Tämä pieni, mutta äärettömän tärkeä seikka tuo mukavasti sisältöä Erkin elämään ja lisää tyytyväisyyttä Euran kunnan kotihoitoa kohtaan!