Minna Kylälehtonen

Turvakello mahdollistaa muistisairaalle aktiivisen elämän

Aktiivista ja sosiaalista elämää viettävälle, muistisairaalle läheiselle haluttiin löytää turvaratkaisu, joka toisi mielenrauhaa niin asiakkaalle itselleen kuin hänen lähipiirillensäkin. Etsinnöissä päädyttiin Suvanto Turvakelloon, joka muistuttaa ulkonäöltään tavallista urheilukelloa. Lisäturva on aina kädessä huomaamattomasti mukana, ja lähipiiri saa tarpeen tullen tiedon laitteen sijainnista.

Muistisairaalle asiakkaalle toivottiin turvaa jokapäiväiseen elämään. Ratkaisuksi eivät sopineet laitteet tai sensorit, jotka vaativat kotona tai pihapiirissä pysymistä, olihan ajatuksena nimenomaan se, että laite kulkisi koko ajan käyttäjänsä matkassa mukana. Estetiikan kaipuu ei sairaudesta huolimatta myöskään ollut hävinnyt minnekään, joten toiveena oli, että turvaratkaisu olisi kaunis eikä herättäisi huomiota.

– Vakuutuimme Turvakellon teknisten ominaisuuksien lisäksi kellon ulkonäöstä, joka on sporttinen ja tyylikäs, lähipiiriin kuuluva Minna Kylälehtonen kertoo.

Vaakakupissa painoi myös se, ettei tavallisen rannekellon näköistä Turvakelloa tarvitse erikseen muistaa ottaa mukaan: se kulkee ranteessa aina. Nyt asiakkaalla puolisoineen on mahdollisuus matkustella sekä kulkea teatterimatkoilla ja konserteissa huolettomammin.

– Läheisemme ei enää kanna omaa puhelinta mukanaan, joten siinä tilanteessa suora puhelinyhteys ja paikannus kellon kautta on erittäin hyvä, Kylälehtonen sanoo.

Turvapalvelut ovat välttämätön osa tulevaisuutta

Suvanto Care toimijana vakuutti omaiset. Minna Kylälehtonen kertoo ilahtuneensa siitä, että isojen sairaanhoitopiirien ja hoivantuottajien lisäksi yritys oli kiinnostunut myös yksittäisistä kuluttaja-asiakkaista.

– Suvanto Care on alalla pitkään toiminut kotimainen yritys, joka hoitaa myös isoja asiakkuuksia. Vakuutuimme yrityksen luotettavuudesta ja osaamisesta. Tiesimme, että jos tulee probleemia, voisimme aina ottaa yhteyttä tukeen, mikä ei olisi välttämättä ollut mahdollista jonkin ulkomaisen toimijan kanssa, Kylälehtonen perustelee.

Kylälehtosen mukaan apu ja opastus laitteen käyttöönottoon oli Suvanto Carelta helposti saatavilla. Mobiilisovelluksen ansiosta Turvakellon sijaintia ja liikettä voi seurata näppärästi omalta puhelimelta. Turvakellolla voidaan myös ottaa vastaan puheluita.

– Sovellus on selkeä, suomenkielinen ja näppärä käyttää. Hienoa että sovellusta voi käyttää samaan aikaan useampi eri ihminen. On turvallista tietää, että jos minä en pysty hälytykseen reagoimaan, niin joku muu meistä pystyy tähän vastaamaan, Kylälehtonen sanoo.

Lähipiiri on päätynyt siihen, että he haluavat tukea läheisensä sosiaalisen elämäntavan jatkumista niin kauan kuin mahdollista. Minna Kylälehtonen on vakuuttunut siitä, että tulevaisuudessa vastaaville palveluille on entistä enemmän kysyntää.

– Omaishoitajien määrä vain kasvaa. Ihmiset haluavat asua luonnollisesti niin pitkään kotona kuin mahdollista, ja tätä ratkaisua tukemaan mekin halusimme lisäturvaa. Lähivuosina tarvitaan enemmän teknisiä tukipalveluita, joiden ansiosta ikääntyneet voivat viettää mahdollisimman laadukasta, täysipainoista elämää, Minna Kylälehtonen pohtii.