08.11.2021

Suvanto Caren Turvapuhelin ja Turvakello – hyödyt ikäihmisen arjessa

Suvanto Care haluaa tarjota asiakkailleen parasta teknologiaa – helppokäyttöistä, turvallista ja ennen kaikkea elämänlaatua lisäävää! Seuraamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeita ja kehitämme palvelujamme asiakastarvelähtöisesti. Uudet tuotteet, Suvanto Turvapuhelin ja Suvanto Turvakello, vastaavat juuri niihin haasteisiin, joita ikääntyminen ja hyvän terveyden ylläpito meille asettavat. Ei kontrolloitua elämää, vaan turvallista, juuri omannäköistä arkea menemisineen ja tulemisineen.

Suvanto Turvapuhelin – helpompi arki kotona  

Suvanto Turvapuhelin tuo lisäturvaa itsenäiseen asumiseen. Sen avulla käyttäjä voi tehdä nopeasti hälytyksen rannekenapilla tai riipuksesta. Turvapuhelimeen kytketty ranneke voi myös hälyttää automaattisesti havaitessaan käyttäjänsä kaatumisen. Hälytystilanteessa turvapuhelimeen voidaan muodostaa puheyhteys, jonka avulla hälytystapahtumiin voidaan reagoida saman tien. Jatkotoimenpiteiden arvioiminen onnistuu tilannekatsauksen myötä helposti. Mikäli asiakkaalla on käytössään myös muita Suvanto Caren palveluja, tilannekuva voidaan muodostaa usean eri havainnon perusteella nopeasti. Näin muun muassa väärien hälytysten aiheuttamat turhat auttamiskäynnit pystytään minimoimaan. Turvapuhelin huolehtii automaattisesti tietoturvasta, päivityksistä ja akun kestosta ja hälyttää myös vikatilanteista.

Loppukäyttäjältään Suvanto Turvapuhelin ei vaadi mitään teknologian käytön osaamista. Vakaan verkkoyhteyden ansiosta käyttökatkot eivät vaaranna yhteydenpitoa. Laite toimii jopa sähkökatkon aikana. Turvapuhelimen asentaminen ja laitteen käyttöönotto on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi – tähän Suvanto Care tarjoaa omaisille sekä hoitohenkilökunnan opastuksen kädestä pitäen. Käyttöönottoprojektissa voidaan myös sopia ns. ”avaimet käteen” toimitus, jolloin Suvanto Caren ammattitaitoiset asentajat hoitavat koko käyttöönottoprosessin valmiiksi saakka.

Suvanto Turvakello – aktiivista arkea

Suvanto Turvakello auttaa ikäihmistä jatkamaan aktiivista elämää myös vanhuuden päivinä. Se pysyy mukana liikunnassa, ulkoillessa ja pihalla puuhatessa. Turvakello ei herätä huomiota – se näyttää aivan tavalliselta rannekellolta ja sopii tyylikkäällä tavalla niin miesten kuin naistenkin ranteeseen. Turvakellossa on helposti käytettävä hälytysnappi, jota painamalla voidaan aktivoida hälytys. Laite voi myös aktivoida hälytyksen automaattisesti esimerkiksi kaatumisen tai turvalliselta alueelta poistumisen havaittuaan.

Turvakello ei aktiivisesti paikanna käyttäjää vaan tuottaa paikkatiedon vain hälytystilanteessa. Lisäksi käyttäjän viipyessä vaikkapa kävelylenkillä oletettua pidempään, voi hoitaja tai omainen paikantaa sijainnin ja ottaa puheyhteyden laitteen käyttäjään. Puheyhteyden ja saadun sijaintitiedon avulla käyttäjä voidaan esimerkiksi opastaa itsenäisesti palaamaan kotiin.

Teknologia tukee itsenäistä elämää

Aikuisena saa itse päättää elämästään ja arjestaan. Omaehtoinen elämäntapa tukee myös ikääntyneen terveyttä ja hyvinvointia. Turvalaitteiden tarkoituksena onkin taata jokaiselle itsenäinen elämä taustaturvalla. Suvanto Caren paikantavien turvaratkaisujen avulla käyttäjän on turvallista liikkua omaehtoisesti, sillä ongelmatilanteessa hänet voidaan paikantaa, vaikkei henkilö itse osaisi kertoa tarkalleen missä on. Kesämökillä puuhailu, asioilla käynti, lenkkeily ja muu aktiivinen elämä voi jatkua entiseen tapaan, nyt vain ilman huolta siitä, että hätätilanteen sattuessa ihminen jäisi aivan yksin. 

Suvanto Turvapuhelin ja Turvakello ovat apunasi paremmassa huomisessa. Suvanto Care on kohentanut monen ikäihmisen ja heidän läheistensä elämänlaatua. Lue lisää tyytyväisten asiakkaidemme kokemuksista!