Tarja Nevala

Äiti on koko ajan mukana

– Suvanto Caren seuranta on tuonut turvan sekä vienyt meiltä ja ehkä kotihoidoltakin huolta pois. Aikaisemmin oli niin, että käytiin toki samaan tahtiin äidin luona, mutta me ei tiedetty mitä tapahtuu sinä aikana kun olemme poissa, pohtii Suvanto Caren palveluita muistisairaan äitinsä hoidossa reilun vuoden ajan käyttänyt Tarja Nevala.

Nevala ja hänen veljensä asuvat molemmat Etelä-Suomessa, äiti taas kotihoidon tukemana yksin Etelä-Pohjanmaan Alavudella. Välimatkan vuoksi äidin asioiden päivittäinen hoitaminen ilman teknologiaa olisi käytännössä mahdotonta. Suvanto Caren palveluiden käytön Nevalan ja hänen veljensä kohdalla mahdollisti Alavuden sosiaali- ja terveyspalvelut tuottava Kuusiolinna Terveys Oy. Lisää Kuusiolinna Terveys Oy:n ja Suvanto Caren hankkeesta voit lukea täältä.

Suvanto Care tuo äidin elämään turvaa

Nevalan äidillä on käytössä Suvanto Kotona sekä Suvanto Videopuhelu -palvelut, joiden tuottamaa informaatiota Nevala ja hänen veljensä seuraavat päivittäin. Tunnistimet huomioivat kahvinkeittimen, mikroaaltouunin ja jääkaapin käyttöä, sekä ulko-oven avaamista. Puhelin antaa omaisille hälytyksen, mikäli äiti viipyy yksin ulkona useita tunteja.

– Seuraan tätä pitkin päivää. Aamulla ensimmäiseksi kun laitan äänet päälle puhelimeen, niin katson minkälainen yö on äidillä ollut.

Tarja Nevala kokee, että äiti on hänen mukanaan koko ajan.

– On kyllä! Nyt olen vähän opetellut etten ole koko ajan siellä seuraamassa. Tarkoitushan ei ole muuttaa hänen elämäänsä, vaan olla siinä tukena, että hänellä on turvallista olla.

Enää ei voisi kuvitella aikaa ilman Suvanto Carea

Tarja Nevala kertoo perheen olevan pieni mutta tiivis, yhteyttä on aina pidetty tiheään tahtiin. Videopuhelujen ansiosta yhteydenpito on ollut entistäkin huolettomampaa. Kuva antaa äidin kuulumisista parempaa tietoa, kuin pelkkä tavallisen puhelun ääni.

– Muistisairas ihminen unohtaa syömiset ja unohtaa käydä pesulla, niin tykkään siitä että näen, onko äidillä samat vaatteet päällä kuin mitä on ollut kaksi viikkoa sitten. Se on kyllä ollut ainakin minulle ja veljelleni ihan sanoinkuvaamaton apu.

Suvanto Caren palvelua Tarja Nevala ei vaihtaisi enää mistään hinnasta pois.

– En todellakaan! Ollaan tästä veljen kanssa samaa mieltä. Ei voisi enää kuvitella sitä aikaa ilman tätä. Koska eihän se tilanne enää parempaan suuntaan mene, vaan vanhuutta kohti. Kyllä se on kaikille meille ihan korvaamaton apu.

Suvanto Caren Youtube-kanavalta pääset katsomaan, miten Tarja Nevala saa vaivattomasti yhteyden äitiinsä Videopuhelun ansiosta. Ota Suvanto Care seurantaan, niin pystyt jatkuvasti selvillä siitä, miten teknologia tulee mullistamaan ikääntyneiden laadukkaan kotihoidon Suomessa!