Kirsi Ylinen

Kuusiolinna Terveys: Suvanto Caren palvelut auttavat ennaltaehkäisevästi

Aivan kärkeen Kuusiolinna Terveys Oy:n ikäihmisten palveluista vastaava palvelujohtaja Kirsi Ylinen tekee havahduttavan huomion:

– Tosiasia on, etteivät nykyiset hoitajat yksin pysty tulevaisuudessa vastaamaan ikääntyvästä väestöstä.

Siksi teknologian palveluille riittää kasvavaa kysyntää. Kuusiolinna Terveys Oy tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin ja Soinin asukkaille Etelä-Pohjanmaalla. Suvanto Caren palvelut otettiin käyttöön ensimmäiseksi Alavudella, jossa hyvää käyttökokemusta on saatu ennen kaikkea Suvanto Kotona, Suvanto Mukana sekä Suvanto Videopuhelu -palveluista. Nyt samoja palveluja ollaan tuomassa myös muille edellä mainituille paikkakunnille. Kirsi Ylinen pitää mahtavana sitä, ettei teknologia ole vain kasvukeskusten yksinoikeus, vaan sitä pystytään hyödyntämään yhtä lailla myös maalaispaikkakunnilla.

– Asiakas saattaa olla 15 -20 kilometrin päässä, joten siinä säästää melkoisesti resursseja, kun osan hoidosta voi tehdä etänä, Ylinen huomauttaa.

Painopiste ennaltaehkäisevässä työssä

Kuusiolinna Terveys ei nojaa yksinomaan etähoitoon, vaan asiakkaan luona tehdään myös fyysisiä käyntejä yksilöllisen tarpeen mukaan. Palaute on ollut pitkälti positiivista, esimerkiksi monet syrjässä asuvat asiakkaat kokevat, että laitteet tuovat turvallisuutta, kun joku on aina seuraamassa vointia. Etähoitajan yhteydenpito ilahduttaa lämpimästi. Kirsi Ylinen korostaa kuitenkin teknologian merkitystä ennen kaikkea ennaltaehkäisevänä tukena.

– Suvanto Kotona -sensoreiden avulla huomasimme, että asiakas oli yöaikaan hyvin paljon liikkeellä. Otimme puheeksi, että mikä on kun et nuku. Asiakas oli sanonut olevansa kipeä, joten annoimme hänelle särkylääkettä yöksi. Oma-aloitteisesti hän ei ollut osannut ottaa tätä esille. Ajatella, mikä inhimillinen hyöty! Asiakas olisi voinut yöllä väsyneenä vaikka kaatua, loukata itsensä ja joutua sairaalaan, Ylinen antaa esimerkin.

Ylinen katsoo, että palveluiden tarjoama yhteys ja informaatio tuo myös omaisia lähemmäs hoitoa. Fyysinen etäisyys tai muu rajoite ei ole este oman läheisen voinnin seuraamiselle.

– Tulee sellainen olo että olemme yhdessä tekemässä hoitotyötä, Kirsi Ylinen hymyilee.

Vain toimiva teknologia palvelee

Hoidon monipuolistuessa eri tapojen omaksumiseen tulee antaa aikaa. Teknologia itsessään ei ole oikotie onneen, jos taustalla ei ole riittävää tukea. Kirsi Ylinen katsoo, että Suvanto Care on onnistunut tässä erityisen hyvin asiakaslähtöisellä palvelullaan.

– Olen kauan tehnyt töitä ikäihmisten parissa ja ollut mukana monessa teknologiahankkeessa. Suvanto Care on juuri se palvelu, joka tulee jäämään. Kiitos Suvanto Caren, hankkeet onnistuvat! Toisessa päässä on aina apua ja neuvoa tarjolla, jopa ihan pieniinkin ongelmiin. Sillä vain toimivista yhteyksistä on hyötyä. Muutenhan laitteet vain tuottaisivat lisää työtä ja kuormaa henkilökunnalle, Kirsi Ylinen muistuttaa.