Asiakaskokemus Pertti ja Rauli Peltola

Kun isä kaatuu, apu on nopeasti paikalla

Pertti Peltolan 88-vuotiaan Rauli-isän kunto alkoi pikkuhiljaa heiketä, ja satunnaiset kaatumiset huolestuttivat läheisiä. Lopullinen niitti oli, kun isä joutui lähes kohtalokkaaseen tilanteeseen horjahtaessaan suihkussa. Lähettyvillä ei ollut puhelinta eikä henkilöä, joka olisi huomannut kaatumisen välittömästi. Suihkutilan lattialla isällä vierähti Peltolan arvion mukaan lähes vuorokausi.

– Terveyskeskukseen vietäessä tulehdusarvot olivat niin korkealla, että sairaalan mittari loppui kesken, Peltola muistelee kauhun hetkiä.

Kaatumisia lukuunottamatta isä pärjäsi kotona vielä itsekseen, joten Peltola päätti hankkia hänen turvakseen Suvanto Mukana -turvapaikantimen. Se kulkee isän kaulalla joka paikkaan, vaikka puhelin välillä unohtuisikin matkasta.

– Liimasin koukun pesukoneen kylkeen johon paikantimen voi laittaa riippumaan suihkun ajaksi, siis heti suihkuverhon taakse, Peltola antaa vinkiksi.

Suvanto Mukana -turvapaikannin hälyttää myös lastenlasten puhelimissa

Suvanto Mukana -turvapaikannin onkin joutunut Rauli Peltolalla tosi tilanteeseen jo useamman kerran. Pertti Peltola kertoo laitteen hälytysten menevän hänen lisäkseen myös pojanpojille, jotta tarvittava apu ei olisi vain yhden henkilön varassa.

– Faijahan jos kaatuu ja jos pääsee itse ylös, niin siihen menee yleensä muutama tunti, Peltola harmittelee.

Paikannin lähettää automaattisesti paikkatiedot, joten apu osaa suunnata oikeaan kohteeseen vaikka kaatuminen tapahtuisi esimerkiksi ulkona. Peltolan mielestä Suvannon turvapaikannin on parantanut kaikkien osapuolten turvallisuudentunnetta, mutta myöntää että isän kunnon vuoksi he omaisina joutuvat elämään jatkuvassa jännitystilassa. Peltola pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että hälytys tulee aina hänelle itselleen, eikä mene vain ”jonnekin”, jolloin avun saanti saattaisi viivästyä. Muutaman kerran hälytyksen tultua isää on lähdetty itse auttamaan, joinakin kertoina on tarvittu soitto 112:een.

– Paras puoli hälyttimessä on ehdottomasti se, että hälytyksen tekijältä vaaditaan vain yksi painallus, hälytykseen vastaajalta vain soitto paikantimeen ja linja aukeaa automaattisesti, Peltola pohtii.

Suvanto Carea voi mainostaa muillekin

Suvanto Carea Pertti Peltola tahtoo vilpittömästi kiittää sekä loistavasta palvelusta että erinomaisesta laitteesta. Tukea on hänen mukaansa aina ollut saatavilla, jos jokin turvahälyttimen toiminnassa mietityttää. Itse laitteen käyttöä Peltola pitää helppona ja isä-Raulinkin opastus yksinkertaisen hälyttimen haltuunottoon on sujunut vailla haasteita.

Suvanto Mukana -palvelu tukee turvallisella tavalla monen ikääntyvän yksin asumista ja omaehtoista elämää. Myös Pertti Peltola paljastaa suositelleen laitteen käyttöä muillekin, jopa ihan yllättävissä yhteyksissä.

– Ehdottomasti. Olen mainostanut palveluanne muun muassa viisi minuuttia sitten keskustellessani sanomalehden asiakaspalvelijan kanssa, Peltola naurahtaa.