30.09.2020

Paikantava turvahälytin yksin kotona asuvan turvana

Suvanto Care -ratkaisujen lähtökohtana on turvata kotona yksin asuvan ikäihmisen tai liikuntarajoitteisen arkea huomaamattoman teknologian turvin. Ikäihmisten hyvinvointia tukevat monet asiat. Hyvä terveys, toimintakyky ja aktiivisuus luovat hyvän pohjan elämälle. Vanhukset kokevat myös perheen, läheiset ja ystävät hyvin tärkeiksi.

Ikäihmisten hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen on kaikkien osapuolien etu. Seniorit haluavat asua tutussa ympäristössä ja elää vapaasti mieluummin kuin asua palvelutaloissa tai hoitolaitoksissa. Etähoidon ja muiden digitaalisten palveluiden yleistyessä vanhustenhuolto tapahtuu kasvavassa määrin ajasta ja paikasta riippumattomana. Digitalisaatio tulee mahdollistamaan myös sen, että sairauksien hoidosta pystytään siirtymään vähitellen niiden ennaltaehkäisyyn. 

Paikantava turvahälytin tuo aktiiviselle vanhukselle mahdollisuuden liikkua haluamissaan paikoissa, kotona ja kodin ulkopuolella. Turvahälytin tuo vanhukselle vapautta liikkua luonnossa turvallisesti ja kaikille osapuolille kasvavaa turvallisuudentunnetta.

Suvanto Mukana -paikannin kulkee kätevästi mukana

Suvanto Mukana -palvelussa henkilön mukana kulkee kätevästi paikantava turvahälytin, joka tuo lisäturvaa ikäihmisten arkeen. Turvahälytin sopii erityisen hyvin eksymiseen taipuvaisille ihmisille, kuten muistisairaille. Hälytin on kevyt, tulitikkulaatikon kokoinen laite, jota voidaan pitää esimerkiksi kaulassa. Laitteeseen voidaan soittaa puhelimella ja siihen pystyy vastaamaan sisäänrakennetun kaiuttimen avulla. Suvanto Mukana -paikantimessa on pitkäkestoinen akku, joka kestää käyttöä jopa kaksi viikkoa. 

Suvanto Mukana -palvelun paikantava turvahälytin hälyttää automaattisesti, mikäli henkilö kaatuu, poistuu määritellyltä lähialueelta tai ulkoilun keston hälytysraja täyttyy. Hälytys tulee Suvanto Care -mobiilisovellukseen myös silloin jos paikantimen akku on tyhjenemässä tai paikannin on sammunut. 

Turvahälyttimen avulla voi kutsua apua myös SOS-painiketta painamalla, jolloin hoitorinkiin kuuluvat saavat samalla paikkatiedon, mistä avunpyyntö on lähetetty. Hoitaja huomaa hälytyksen ja järjestelmä rekisteröi, että hoitaja on ottanut tapahtuman käsittelyyn. Tieto tästä välittyy sovelluksen kautta omaisille ja muille hoitajille. 

Laitteeseen voidaan soittaa puhelimella, jolloin turvahälytin toimii kätevästi kaiutinpuhelimena. Hoitaja näkee sovelluksesta seniorin sijainnin ja lähtee liikkeelle. Näin apu saadaan nopeasti oikeaan paikkaan. Ilman paikantavaa turvahälytintä avun saaminen perille kestäisi pidempään. Suvanto Care -sovellukseen voidaan kuitata, että hälytys on käsitelty ja vanhuksella on kaikki hyvin. Omaiset ja hoitajat näkevät ajantasaisen viestin sovelluksesta. 

Paikantava turvahälytin vapauttaa seniorin ulkoilemaan turvallisesti 

Suvanto Mukana -palvelun turvin ikäihminen voi elää vapaan aktiivisesti liikkuen niin sisällä kuin ulkona. Turvahälytin ei tallenna reittitietoa aktiivisesti, vaan ilmoittaa sijainnin vain sitä pyydettäessä. Kaatuessaan, eksyessään tai muun hädän hetkellä, apua saadaan näppärästi napin painalluksella. Erityisesti yksin asuva vanhus saa palvelusta luotettavan turvan. 

Suvanto Care -palveluiden ansiosta vanhuksista pidetään huolta reaaliaikaisesti ja samalla he saavat asua itsenäisesti omassa kodissaan. Kotihoiva ja kodin turvalaitteet luovat luotettavan ja turvallisen asumisympäristön, jolloin ikäihmisen turvallisuus on taattu ympäri vuorokauden.