17.11.2021

Laadukas etähoito teknologian avulla

Laadukkaalla ja harkitulla etähoidolla kotihoidon henkilökunnan tai omaisten työtaakkaa pystytään keventämään ja ikäihmisten arkea helpottamaan paremmin. Etähoito ei korvaa fyysistä kohtaamista, vaan se toimii matalan kynnyksen tukena ikäihmisen itsenäisyydelle. Etähoidon avulla pystytään myös kohdentamaan fyysinen hoito juuri niille tahoille, ketkä läheisempää kontaktia eniten tarvitsevat.

Etähoito – hyödyt kotihoidossa:

  • Yhteys nopealla aikataululla.

Jos ikääntynyt hälyttää esimerkiksi Suvanto Mukana -laitteen avulla, hänen tilanteensa voidaan ääniyhteyden avulla tarkistaa, ennen kuin paikan päälle lähdetään tai soitetaan apua. Usein muun muassa muistisairauden vuoksi tehdyt hälytykset kuormittavat turhaan hoitohekilökuntaa tai pelastusyksikköä. Ääniyhteyden avulla ikääntynyttä päästään rauhoittamaan heti ja tilanne voi päästä laukeamaan alkuunsa.

  • Reagointi muuttuviin rutiineihin

Ikäihminen ei aina osaa tai tahdo kertoa todellisesta voinnistaan. Suvanto Kotona -palvelu oppii tunnistamaan ikääntyneet rutiinit ja huomauttaa, jos jotain poikkeavaa ilmenee. Se reagoi tarvittaessa myös poistumisiin tai muuhun huolestuttavaan liikehdintään. Heidi Hailin äidin vakava nestehukka selvisi juuri Suvanto Kotona -palvelun avulla. Lue lisää täältä.

  • Turvaa ikääntyneen arkeen

Omaa aktiivista elämää kotitöineen ja ulkoiluineen on turvallista jatkaa, kun apu on Suvanto Mukana napin painalluksen päässä. Aktiivinen elämäntyyli tukee myös ikääntyneen henkistä ja ruumiillista terveyttä. Omaan vuoteeseen ei tarvitse jäädä vangiksi, jos jotain sattuisi -ajattelun pelossa.

  • Yhteys omaisiin pysyy läheisenä

Aina ikääntynyttä omaista ei ole mahdollista sairauden tai etäisyyden vuoksi nähdä niin usein kuin tahtoisi. Suvanto Videopuhelun avulla kasvokkain kohtaaminen on mahdollista mistä päin maailmaa tahansa. Ryhmävideopuhelun ansiosta yhteyttä pystyy pitämään yhtä aikaa useamman osallistujan kanssa. Videoyhteys avautuu ikääntyneen päätteelle automaattisesti, mitään osaamista teknologiaa varten ei siis tarvita.

  • Lääkemuistuttajan ansiosta lääke ei jää saamatta

Ikääntynyt voi jättää määrätyt lääkkeet ottamatta tarkoituksella tai unohduksen vuoksi. Suvanto Lääkemuistuttaja muistuttaa ottamaan tabletit ajoissa ja antaa hälytyksen omaisille sekä hoitohenkilökunnalle, mikäli näin ei tapahdu. Hoitamaton tauti tai sairaus ei pääse kehittymään pitkän ajan kuluessa, vaan tilanteeseen pystytään puuttumaan välittömästi.

  • Arjen hallinta pysyy omissa käsissä

Teknologian tavoitteena on turvata mielekäs elämänvaihe taustaturvalla. Teknologian avulla hoito ja yhteys pysyy hienovaraisena mutta samalla luotettavana, kun ikääntyneen luona ei tarvitse piipahtaa pistokäynneillä kutsumatta. Oman elämän hallinnan tunne säilyy. Ikäihmiset myös nauttivat nuorempiensa lailla teknologian suomista mahdollisuuksista – mikä ilo onkaan puhua videopuhelua kaukana asuvien lasten ja muiden läheisten kanssa!