30.09.2020

Aktiivinen yhteydenpito vanhukseen omaisen mobiilisovelluksella

Yhteydenpito iäkkäisiin vanhempiin tai ystäviin voi olla joskus haasteellista; nykyaikaisten puhelimien tai muiden mobiililaitteiden käyttö kun ei välttämättä luonnistu vanhemmalta ihmiseltä kovinkaan helposti. Useat vanhemmat ihmiset vierastavat esimerkiksi puhelintaan sen verran, että eivät itse mielellään soittele sukulaisilleen kovinkaan helposti. (Vahinkopuheluja kyllä toki saattaa saada melkeinpä kuka tahansa yhteystiedoista löytyvä ihminen.)

Suvanto Caren puhelinyhteys on suunniteltu juuri sellaisia käyttäjiä varten, jolle eri mobiililaitteiden hallinta tuottaa usein vaikeuksia. Puhelin- tai videoyhteys voidaan toteuttaa mobiilisovelluksen avulla verrattain helposti, joten yhteydenpito on molemmin puolin vaivatonta.

Ole mukana vanhuksen elämässä, vaikka asuisit kaukana

Suvanto Care -palvelu mahdollistaa nykyteknologian keinoin turvallisen kotiasumisen vanhuksille tai muutoin vajaakuntoisille. Palvelun käyttö ei rajoitu pelkästään voinnin tai arjen sujuvuuden seuraamiseen, vaan sen avulla voi pitää yhteyttä läheisiin kätevästi. Se helpottaa asukkaan yhteydenpitoa niin hoitohenkilökuntaan sekä läheisiin ihmisiin.

Suvanto Care -mobiilisovellus voidaan ladata vaikka kaikille vanhuksen läheisille, jotka haluavat olla mukana hänen elämässään. Esimerkiksi isovanhempien arjessa voi olla mukavasti mukana, vaikka asuisi toisella puolen maapalloa – mobiilisovellus ei aseta rajoja eikä rajoituksia yhteydenpitoon. Kuulumisia voi vaihtaa puhelinyhteyden tai videopuhelun kautta. Tämä mahdollisuus tuo kaukanakin asuvat sukulaiset lähemmäs ikäihmisen arkea!

Suvanto Care -palvelun käyttäjällä on siis mahdollisuus elää sosiaalisesti rikasta elämää, vaikka pysyttelisikin enimmäkseen kotona. Yhteydenpito onnistuu helposti, vaikka läheiset eivät pääsisikään päivittäin fyysisesti paikalle rupattelemaan vanhuksen kanssa. Tämä vähentää huomattavasti useimpien kokemaa yksinäisyydentunnetta tai pelkoa omasta pärjäämisestä.

Miten mobiilisovellus toimii yhteydenpidossa?

Suvanto Care -mobiilisovelluksen voi ladata Android- ja iPhone -puhelimiin sekä eri valmistajien tablet-laitteisiin. Androidin Play-kauppa sekä Iphonen App Store tarjoavat aina päivitetyn version sovelluksesta. Tämän sovelluksen lataaminen ei kuluta merkittävästi puhelimen muistia, joten sen käyttö onnistuu hiukan vanhemmallakin älypuhelimella.

Mobiilisovelluksen avulla voi muun seurannan lisäksi soittaa esimerkiksi videopuheluita, joissa osapuolet näkevät ja kuulevat toisensa hyvin. Lähetetyn kuvan laatu on toki riippuvainen mobiililaitteen omista ominaisuuksista, mutta jo edullisimmillakin laitteilla kuvanlaatu on suhteellisen hyvä. Videopuhelu voidaan asettaa sellaiseen asetukseen, että vastaanottajan ei tarvitse painaa mitään painiketta yhteyden aukaisemiseksi. Tämä toiminto on mainio apu henkilölle, jonka liikkuminen on haasteellista.

Mobiilisovellus korvaa hyvin ikäihmisen normaalit puhelut, sillä helppokäyttöisyytensä ansiosta yhteydenpito sen avulla on nopeaa. Helppolukuiset ja selkeät näppäimet ovat iäkkäämpienkin käyttäjien mieleen.

Suvanto Care -mobiilisovelluksen avulla voi koota rakkaimmat yhteen – juttutuokio läheisten kanssa kohottaa kenen tahansa mielialaa!